TOP SAğLıKLı BESLENME SECRETS

Top sağlıklı beslenme Secrets

Top sağlıklı beslenme Secrets

Blog Article

Diyet değil sağlıklı beslenme ile hayatınıza yeni bir renk düzen ışık katmak için çalışıyorum

Olmak istediğiniz gibi yani hayal ettiğiniz kiloya ulaşamaz ve daha can sıkıcı bir durum ortaya çıkabilir.

Sağlıklı beslenme ve diyet vücudunuzun en iyi şekilde çalışmasını sağlamanın temel bir parçasıdır. Doğru besinleri seçmek, porsiyonları kontrol etmek ve düzenli olarak egzersiz yapmak sağlığınızı geliştirebilir ve yaşam kalitenizi artırabilir.

Beslenmenin bu kadar önem teşkil ettiği bir ortamda beslenme sağlığı ve şekline de aynı hassasiyette yaklaşmak gerekir. Aksi takdirde kulak arkası edilen her durum bireyin hayatından ve yaşam sürecinden zaman çalmaya devam edecektir. Bu durumun telafisi olmayacağı gibi geri dönüşü de zor olacaktır. Sağlıklı beslenmek dikkate alınmalı ve hayat felsefesi olarak benimsenmelidir.

Bu yazı genel bilgilendirme amaçlıdır, reçete niteliği taşımaz. Bir beslenme uzmanı ve/veya diyetisyene danışmadan hiçbir beslenme softwareını ya da diyeti uygulamamalısınız.

Kahvaltınızla son yediğiniz yemek arasındaki zamanı uzatmak üzerine kurulu olan 8 saat diyeti depolanan yağların yakılması için vücudunuza zaman tanımak anlamına geliyor böylelikle.

Bir bardak limonlu su ya da portakal suyu (evde daha fazlası için sıkılmış olmalı marketlerde satılan kesinlikle yasaktır.)

Hayır kendinizin yapması sağlıklı olmaz. Öncelikle dahiliye uzmanına sonra da diyetisyene danışmalısınız.

Kaliteli beslenme, hijyenik ve güvenli yiyecekleri dengeli ve yeterli bir biçimde tüketmektir. Bu anlamda sağlıklı beslenmeden daha fazlasıdır. Dengeli ve yeterli beslenme planları karbonhidrat, protein ve sağlıklı yağlardan belirli oranlarda içermelidir. Buna ek olarak sağlıklı beslenme tabağındaki kaliteli yiyecekler vitamin, mineral ve lif açısından da zengin olmalıdır.

Diyet hakkında merak ettiklerinizi telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşarak sorabilirsinz.

Sağlıklı bir beslenme tabağı, dengeli ve çeşitli olmalıdır. Bu tabakta sebzeler ve meyveler yarısını oluşturmalıdır.

Çoklu doymamış yağlar: Somon, ringa, uskumru, hamsi, sardalye ve bazı soğuk su balıklarında ve yağlı balıklarda bulunan Omega three ve Omega six yağ asitleri içeren yağlar

Taze sebzeler önce ayıklanmalı, akan bol su altında iyice yıkanmalı sonra doğranmalı ve yeteri kadar su ile pişirilmelidir.

Kızartılmış besinlerden uzak durulmalıdır. İçinde et bulunan yemekleri pişirirken ilave yağ konulmamalıdır. Mümkün olduğunca yaşa uygun olarak fiziksel aktivite artworkırılmalıdır.

Report this page